Βασίλης Γαλανόπουλος

Βασίλης Γαλανόπουλος

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Website URL:

Έκδοση ενιαίων ειδοποιητηρίων εισφορών κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δελτίο Τύπου 

Αθήνα 08-9-2020 

Γ. Βρούτσης: «Ένα ακόμη βήμα καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και εκσυγχρονισμού του e-EΦΚΑ. Για πρώτη φορά έκδοση ενιαίων ειδοποιητηρίων εισφορών κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους» 

Για πρώτη φορά και από εδώ και εις το εξής, ο eΕΦΚΑ θα εκδίδει ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους. 

Συγκεκριμένα, σήμερα αναρτώνται από τον e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) μηνός Ιουλίου του 2020 των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοτελώς απασχολούμενων με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 15η Σεπτεμβρίου. 

Μετά από την υλοποίηση της δέσμευσής μας για ενιαία πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων στην ίδια ημερομηνία, σήμερα προχωράμε σε κάτι εξίσου σημαντικό. 

Ακόμα ένα βήμα απλούστευσης και εκσυγχρονισμού του ασφαλιστικού συστήματος πραγματοποιείται στον e-ΕΦΚΑ ως αποτέλεσμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020 που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020. 

Η νέα απλουστευμένη και εκσυγχρονισμένη διαδικασία ειδοποίησης των ασφαλισμένων θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα βελτιώνει αισθητά την αποτελεσματικότητα του φορέα, θα μειώνει την γραφειοκρατία και θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι οι περιπτώσεις υπόχρεων ασφάλισης για επικούρηση και πρόνοια µη µισθωτοί φθάνουν τις 200.000 και ειδικότερα είναι:

  • Μηχανικοί του πρ. ΤΣΜΕ∆Ε (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική και για εφάπαξ.
  • Γιατροί - υγειονομικοί του πρ. ΤΣΑΥ (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται μόνο για εφάπαξ.
  • Δικηγόροι Αθηνών του πρ. ΤΑΝ πρ. (ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική και για εφάπαξ.
  • Δικηγόροι υπόλοιπης Ελλάδας (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική 

 

Εβδομαδιαίος κατάλογος αυτεπαγγέλτως διοριζομένων δικηγόρων για ποινικές υποθέσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γνωρίζουμε στα μέλη μας οτι ο κατάλογος Δικηγόρων Νομικής Βοήθειας για την εβδομάδα από Δευτέρα 7/9/2020 αρχίζει από ΠΑΠ.

Εκ του Συλλόγου

Ανακοίνωση Δ.Σ. Πατρών για το θάνατο της συναδέλφου Ebru Timtik στην Τουρκία μετά από απεργία πείνας

Πάτρα, 3/9/2020

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του για τον μαρτυρικό θάνατο της συναδέλφου μας Δικηγόρου Ebru Timtik, στις 27-8-2020 στην Τουρκία, μετά από μακρόχρονη απεργία πείνας με αίτημά της μια δίκαιη δίκη.

Ο εκφοβισμός και η τιμωρία των Δικηγόρων, επειδή υπερασπίζονται δικαιώματα των πολιτών, δεν συνάδει σε ευνομούμενες και δημοκρατικές πολιτείες. Κοινωνίες, με τρομοκρατημένους δικηγόρους, είναι συνυφασμένες με την απολυταρχία και τον σκοταδισμό.

Οι Δικηγόροι που ορθώνουν το ανάστημά τους σε αυτές τις περιπτώσεις αξίζουν τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων.

Υποκλινόμαστε στην απόφαση της συναδέλφου μας, η οποία δεν δίστασε και δεν υπέκυψε στους εκφοβισμούς και στην τρομοκράτησή της από το καθεστώς Ερντογάν. Θεώρησε υπέρτερο αγαθό το δικαίωμα για μια δίκαιη δίκη από την ίδια της τη ζωή και δεν παρεξέκλινε από τις αρχές της, μέχρι την τελική πτώση της.

Θυσιάστηκε για να ωφεληθεί όλη η ανθρωπότητα. Γιατί η ανθρωπότητα κέρδισε από τον Μαχάτμα Γκάντι και τον Νέλσον Μαντέλα και όχι από τους τιμωρούς και τους διώκτες τους. Σε αυτόν τον κατάλογο προστέθηκε προχθές και η Ebru Timtik.

Εμείς οι Δικηγόροι οφείλουμε να αναδεικνύουμε αυτούς τους ανθρώπους που τιμούν τον κλάδο μας και προσπαθούν να αφυπνίσουν τις ναρκωμένες κοινωνίες με την θυσία τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται για τον άλλο φυλακισμένο δικηγόρο Aytak Unsal, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Ζητούμε από τον Σύλλογο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) να συνεχίσει και εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Aytak Unsal για μια δίκαιη δίκη.

Εκ του Συλλόγου

Subscribe to this RSS feed