Administrator

Administrator

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Video της εκδήλωσης με θέμα με θέμα: "ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Μπροστά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας: Αποτροπή ή κατευνασμός;"

Τo Σάββατο 11/1/2020 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών μια άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συζήτηση για τα «Ελληνοτουρκικά», η οποία  προσέλκυσε πλήθος κόσμου που έδειξε να αγωνιά για τις διεθνείς εξελίξεις αλλά κυρίως για την τουρκική προκλητικότητα.

“Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η προκλητικότητα;” “Ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί;” “Tί είναι αποφασισμένη να κάνει η Ελλάδα σε περίπτωση παραβίασης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων;” και πλήθος άλλων κρίσιμων ερωτημάτων απαντήθηκαν από τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της Ν.Δ. κ. Άγγελο Συρίγο, τον δικηγόρο και διδάκτωρ Νομικής κ. Μαρίνο Σκανδάμη και τον συγγραφέα κ. Γιώργο Καραμπελιά, ομιλητές της εκδήλωσης που διοργάνωσε το περιοδικό «Άρδην» και η Δημοτική Κίνηση «Κοινοτικόν» υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

 

Δείτε εδώ το βίντεο της εκδήλωσης

https://www.youtube.com/watch?time_continue=108&v=IJl0OGyxTPc&feature=emb_logo  

Απάντηση - διαμαρτυρία σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος"

Σε σχέση με το από 10-1-2020 δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» με τίτλο «ΓΙΑΤΡΕ, ΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟ ΜΟΥ», θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας και τον ιατρό Καθηγητή Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργάνωσε δωρεάν κλινική εξέταση μαστού σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού, μια μάστιγα της εποχής μας που αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. 

Ο προσβλητικός τρόπος που παρουσιάσατε το «γεγονός» απαξιώνει την ουσία της εκδήλωσης, την προσπάθεια του Δ.Σ.Π για ενημέρωση και παρότρυνση στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού, μία μάστιγα της εποχής μας, που αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες και μάλιστα με χειρότερη πρόγνωση, οφειλόμενη στην καθυστέρηση ή επιφύλαξή τους να προσέλθουν στην σχετική διαγνωστική εξέταση.

Με το άρθρο σας, το οποίο άφηνε και ανεπίτρεπτα υπονοούμενα, όχι μόνο υποβαθμίσατε και ευτελίσατε τον σκοπό της εκδήλωσης μας και των λοιπών συμμετεχόντων, που με την  εθελοντική και ανιδιοτελή συμμετοχή τους προσέφεραν τις υπηρεσίες του, αλλά ακυρώσατε την προσπάθεια όλων μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα - προειδοποίηση του κινδύνου, που ελλοχεύει για τους ανθρώπους, εξ αιτίας της παράλειψης προληπτικού ελέγχου.

Η ανθρώπινη υγεία είναι άκρως ευαίσθητο θέμα και δεν επιτρέπεται να τυγχάνουν διακωμώδησης και να δημιουργούνται «ενοχές» στους πολίτες, αποτρέποντάς τους με αυτόν τον τρόπο από ιατρικές εξετάσεις, όταν υπάρχουν ανάμεσά μας, πάσχοντες από την συγκεκριμένη ασθένεια, οι οποίοι αναγκαστικά υποβάλλονται σε κλινική εξέταση.    

 

                  Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αθανάσιος Ζούπας                                   Κωνσταντίνος Κρεμμύδας

Subscribe to this RSS feed